Cuma, Ağustos 31, 2007

bütün kadınların kafası karışıktır biraz..

az ya da çok bütün kadınların kafası karışıktır çünkü erkekler gibi yalın düşünmezler.. yalın ya da bazen yüzeysel diyelim; bizim lügatta..
bütün kadınlar bazen kararsızdır; hafızalarının bi yerinde daha önce yaşadıklarının kırıntısı vardır halı altına süpürülmüş ama yok edilememiş..
bütün kadınlar tedirgindir bazen; okyanusları geçer derelerde boğulurlar.. beklenmedik anlarda müthiş soğukkanlı olur; gördükleri en ufak ilgide paniğe kapılabilirler..


bütün kadınlar (günümüzde) evlenme telaşında olmasalar da; geldikleri yaşın farkında olmasalar da; okuldaymış gibi gezseler, hobiymiş gibi çalışsalar da; babalarına torun vermek isteyebilirler zaman zaman; sırf bu sebeple allak bullak olabilirler..

her ne kadar genellemelere inanmasalar da; karşı cinsi genelleyebilir, kalp kırıklıklarının acısını alakasız birinden çıkarabilirler; hepsini kötü, düşüncesiz ya da güvenilmez zannedebilirler hayatlarının bir bölümünde..

bütün kadınların kafası karışıktır biraz..

yaptıkları zeki hamleler onlara yalnızlık olarak geri dönebilir; bu sebeple, oynamayı öğrenirler az da olsa; hep diil zaman zaman..
bütün kadınlar umursar, sezer, şüphe duyar, saçma sebeplere inanmaz, gözünüzden anlar olan biteni aslında ama bi kez daha boş yere sorar, kalbi kırılır ya da ilgi, şefkat ister farklı dozlarda..

bir verip bir alan, ne istediği asla tam olarak anlaşılamayan kısaca yoran karşı cinsleri; sürekli konuşan, yersiz ve zamansız kıskanan hemcinsleri yüzünden karışıktır kafaları..
kime güveneceklerini bilemez; sonunda sadece kendilerine güvenmeye karar verirler; o zaman da sertleşir, toleranssızlaşırlar ister istemez.. dinginlik ararken daha da karışırlar; yalnızlığa alışırlar, daha kompleks bir hal alır ve zeki hamlelerine geri dönerler.. dolayısıyla yalnızlığa iyice batarlar..

bütün kadınların kafası karışmasın da ne halt etsin; karşılarında onlardan süper kahraman olmalarını bekleyen adamlar varken, güzel olmaları, hamarat olmaları, gerektiği kadar ve doğru yerde zeki olmaları gerekirken, hep bakımlı, hep istekli, hareketli, eğlenceli, uyumlu olmaları gerekirken naapsınlar..
kıskanç olmayacak, anlayışlı olacak, yeri geldiğinde her türlü sohbete adapte olabilecek, yeri geldiğinde dışında kalıp sadece hizmet edecekken, çocuk doğuracak, hamileyken diğer güzel kadınlarla başa çıkmak zorunda kalacakken naapsınlar; düşünmeyip de ne halt etsinler.. karışmasın mı kafaları..

zynp

14 yorum:

esrArengiz dedi ki...

"hem cinsleri yüzünden karışıktır kafaları.." sanırım en büyük sebep de bu :)
çok güzel özetlemişsin, bütün erkeklere tavsiye edilesi.. :)
teşekkürler Zeynep, kalemine sağlık

Adsız dedi ki...

Zeynocan ne güzel döktürmüşsün be yüreciğine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Yapmak istedikleri,olması gereken ve olanlar hiç eşitlenmeyen kadınlardır
; kafası da, ruhu da karışık kadınlar.. Yapmak istediklerini yapsalar neler olur? Üzülür ama yine de içimden geleni yaptım ferahlığı mı yaşarlar?
Ya olması gerekeni yaparlarsa? Arzuları ukde olur,boğazları düğüm düğüm, akıllarında soru işaretleri,hayata hep bir adım uzak mı kalırlar?
Peki ya olanlar? hep mi aleyhte hep mi isteklerine uzak hep mi can yakıcı olur...
Kafası karışık olur kadınların... Bir sonraki adımı hesaplamaktan anı kaçırırlar.İstediklerine uzak, yaşananlara uzak, hep arafta, hep soru işaretleriyle..
uur

zzeinepp dedi ki...

"Bir sonraki adımı hesaplamaktan anı kaçırırlar" evet aynen böyle işte :((

Alper Akcan dedi ki...

hepsine katılmam söz konusu olamaz tabi ama, sanırım bi çocunda haklısın :)
ama hamileyken de güzel olabilirler kadınlar; yeter ki kendilerine güvensinler, paranoyak olmasınlar. Erkekler aslında sadece kendini seven kadınlardan etkilenirler. Bunca yıllık erkeğim, inanın bana :)

zzeinepp dedi ki...

inanmamak söz konusu diil tabii ki alpercim ama ben de bunca yıllık sevenim.. :)) henüz dediğin gibisine rastlamadımm :)))

Adsız dedi ki...

aslinda kadinlar iclerinde esit oranda korku-cesaret, atilganlik- cekingenlik v.s. barindirirlar ama cogu kez "gücsüz" olan yanlari ön plandadir...cünkü kadinin güclü olani sevilmez, atilgan olanina garip garip bakilir...güzel olmasi genelde yeterlidir hatta acik acik söylenmese de güzel oldugu kadar da aptal olmasi tercih edilir...kadinlar da bu yüzden kendi baslarina yapabilecekleri isler de bile bazen erkeklerden yardim isterler... evet kadinlarin kafasi hep biraz karisiktir, cünkü genelde baskalarinin gözüyle kendi kendilerine bakarlar...ve bu yüzden hicbir zaman tam anlamiyla kendi kendileri olamazlar...belkide elmayi ademe yediren havva ya günahkar yerine yasaklara karsi direnen ilk insan diye bakmaya basladigimiz gün bu durum degisir .)))

Mine Yaman dedi ki...

"Etrafınızda yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyordur. Bilin ki, gerçekleri kabul etmeye başlamıştır. Bilin ki, artık aşkın olmadığına inanmıştır. Bilin ki, sarılacak tek bir doğrusu kalmıştır. O da kim, ne diye sormayın artık. Çok ağlayan kadınlar, eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü... Aziz Nesin"

Tam bunu okuduktan sonra okudum yazını canım. Ne kadar doğru tespitler yine, kalemine sağlık.

Uur'un da dediği gibi bir sonraki anı hesaplamaktan elimizdekini hep kaçırıyomuyuz? Ben öyle yapıyorum. Kesin...

Absurd Prayer dedi ki...

bir ek yapayım naçizane... İşi gereği, müşterileri portföyünün büyük kısmı kadınlardan oluşan biri olarak (hayır, beyaz kadın ticareti yapmıyorum :), kurumsal iletişim danışmanlığı yapıyorum), en zor müşteri kadın müşteridir... Erkeklerle kıyas kabul etmez.

Adsız dedi ki...

doğru bir teşiste bulunmuşun....
seyitali
www.seyitali.net

Adsız dedi ki...

pardon teşhiste bulunmuşsunuz...

Adsız dedi ki...

bobstiller stiller.asfalttan da geçemezler.sebebiii,sebebiii cepleri dolu leblebi.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

eheh.
sadece kadınlar mı süper kahraman olur.
olmaz-mı? kadınlar hamileyken daha güzel olmaz-lar-mı? bilmem.
aslında kadınlar daha çok maddi-yad ister. di-mi. yorumsuz. bi-de aşk kadınlar daha çok plan yapar. kesinlikle.